Світу пообіцяли спалах ще однієї хвороби через коронавірус

Світу пообіцяли спалах ще однієї хвороби через коронавірус
Медикам складно проводити вакцинацію від кору через боротьбу з пандемією коронавірусної інфекції і правила дотримуватися дистанції

117 мільйонів дітей у 37 країнах залишаться без щеплень від кору через COVID-19, - ЮНІСЕФ

У світі через коронавірус може спалахнути епідемія кору тому, що 117 мільйонів дітей у 37 країнах залишаться без щеплень від цієї хвороби. Такий прогноз дає видання The Sun з посиланням на Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

Зазначається, що медикам складно проводити вакцинацію через боротьбу з пандемією коронавірусної інфекції і правила дотримуватися дистанції.

«У 24 країнах вже перенесли дати вакцинації проти кору через те, що медики лікують хворих COVID-19. Очікується, що інші країни зроблять так само», - йдеться у повідомленні ЮНІСЕФ.

«Перенести дату вакцинації чи ні - це важкий вибір на тлі поширення COVID-19. Ми закликаємо лідерів країн посилити заходи, щоб простежити за дітьми, які залишаться без щеплень. Потрібно зробити так, щоб найбільш вразливі на кір країни провели вакцинацію якомога швидше», - наголосили у спільному проекті ЮНІСЕФ і ВООЗ щодо боротьби з кором Measles & Rubella Initiative.

У грудні минулого року Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) опублікувала звіт, в якому говорилося, що майже половина випадків захворювання на кір припадає на Україну, Демократичну Республіку Конго, Ліберії, Сомалі і Мадагаскар.

Кір дуже заразна хвороба і може викликати серйозні ускладнення, зокрема сліпоту або набряк мозку. Крім того, вона підвищує ризик розвитку пневмонії та кишкових захворювань, які найчастіше призводять до смерті пацієнта.

За даними Центру громадського здоров'я, в Україні з літа 2017 р. до початку листопада 2019 р на кір захворіли понад 115 000 людей, 41 людина померла.

Як повідомлялося у лютому, Україна отримає цього року понад мільйон вакцин від кору, краснухи і паротиту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: