Тисячі курдів протестують у Німеччині через військові дії Туреччини у Сирії

Тисячі курдів протестують у Німеччині через військові дії Туреччини у Сирії
Протест курдів у Кельні
Фото: @CABocholt

Близько 20 тисяч людей беруть участь в акції протесту в німецькому Кельні. Про це повідомило агентство AFP в суботу, 27 січня. Більшість протестуючих - курди, які виступають проти військових дій Туреччини в Сирії.

Демонстранти скандують гасла «терорист Ердоган» і «диктатор Ердоган», тримають в руках транспаранти з написами «свободу Курдистану» і прапори курдських «Загонів народної самооборони». За словами глави кельнської поліції Уве Якоба, у мітингувальників були вилучені численні прапори заборонених організацій.

Під час акції відбулися кілька інцидентів: демонстранти атакували поліцейських флагштоками. Мітинг охороняють близько двох тисяч співробітників органів правопорядку. Вони перешкоджають можливим зіткненнями між курдами і прихильниками президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. Глава кельнської поліції закликав протестуючих «не переносити закордонні конфлікти на територію Німеччини».

Туреччина почала військову операцію «Оливкова гілка» проти курдських воєнізованих формувань на території Сирії в кінці минулого тижня. ВПС Туреччини завдають ракетних ударів, танки і піхота проводять військовий наступ, вже загинули кілька сотень людей. Турецька сторона заявила, що метою операції є «звільнення населення північної Сирії від влади терористів».

Влада Туреччини має намір розширити військову операцію на територію всього сирійсько-турецького кордону. Курди звернулися до президента Сирії Башара Асада з вимогою надати їм військову допомогу. Президент Асад засудив турецьку агресію, але не вступив у відкрите військове протистояння з Анкарою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: