У Єгипті розбився новенький МіГ-29

У Єгипті розбився новенький МіГ-29

При виконанні тренувального польоту в Єгипті зазнав аварії винищувач МіГ-29М, поставлений Росією в 2018 році

Літак поставила Росія у 2018 році

У Єгипті в суботу, 3 листопада, розбився винищувач МіГ-29М російського виробництва. Як повідомляють інформагентства з посиланням на Об'єднаної авіабудівної корпорації (ОАК), аварія сталася під час тренувального польоту. За інформацією газети «Комерсант», пілоту вдалося катапультуватися, його життю ніщо не загрожує.

«Ми маємо оперативну інформацію про аварію МіГ-29М ВПС Єгипту. Найближчим часом наші технічні фахівці вирушать до Єгипту для допомоги в розслідуванні події», - йдеться в повідомленні ОАК.

За інформацією джерела «Комерсанта» в авіаційній промисловості, причиною аварії могли стати або технічні неполадки, або неправильні дії пілота.

Розбився винищувач був поставлений Росією в 2018 році в рамках комерційного контракту. Росія і Єгипет підписали контракт на поставку Каїру зброї на суму більше 3 мільярдів доларів ще в 2014 році. В рамках цієї угоди РФ повинна поставити Єгипту 46 винищувачів МіГ-29М / М2. Перші літаки Каїр отримав в квітні 2018 року.

Нагадаємо, терористичне угрупування «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за атаку на автобус з коптськими паломниками, в результаті якої загинули щонайменше семеро людей, ще 14 отримали поранення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: