У МЗС Росії заявили про намір зміцнювати відносини з Білоруссю

У МЗС Росії заявили про намір зміцнювати відносини з Білоруссю
Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова

«Білорусь - наш надійний союзник, партнер», - заявили в РФ

Стратегічний курс Росії на зміцнення відносин з Білоруссю не ставиться під сумнів. Про це в п'ятницю, 11 січня, заявила офіційний представник міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова, пише «Інтерфакс».

«Білорусь - наш надійний союзник, партнер. Курс на розширення стратегічної взаємодії з Мінськом не підлягає сумніву, це закріплено, зокрема, в концепції зовнішньої політики нашої країни. Ми вважаємо, що в рамках Союзної держави ще багато можна зробити, щоб підвищити ефективність цього інтеграційного формату», - заявила Захарова на брифінгу, нагадавши, що з цією метою створена відповідна російсько-білоруська робоча група.

Так представник МЗС РФ відповіла на прохання журналіста прокоментувати заяви президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що Росія може втратити «єдиного союзника на західному напрямку» через відсутність домовленостей щодо компенсації за податковий маневр у нафтовій сфері.

Нагадаємо, Лукашенко погрожує Путіну розривом союзу з РФ.

На нараді в Мінську президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що союз Білорусі і Росії може розвиватися тільки на рівноправній основі.

Напередодні нового року Лукашенко подарував Путіну чотири мішки картоплі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: