У Новій Зеландії в дику природу випустять новий штам вірусу

У Новій Зеландії в дику природу випустять новий штам вірусу

Вірус випускають для боротьби із кроликами, які завдають масштабних збитків фермерам

Міністерство сировинної промисловості Нової Зеландії оголосило про плани розповсюдити серед диких кроликів новий штам вірусу геморагічної хвороби кроликів для зниження їхньої популяції.

Йдеться про «корейський» штам вірусу. До «чеського» штаму, який був випущений фермерами в 1997 році, у кроликів в Новій Зеландії виробився імунітет.

Передбачається, що вірус може вбити більше 40 відсотків популяції.

Як пише BBC News, рішення викликало протилежні реакції. Фермерські організації підтримали плани міністерства, назвавши їх «величезним полегшенням», в той час як захисники тварин назвали метод негуманним і вказали на можливу небезпеку вірусу для домашніх кроликів.

За даними міністерства сировинної промисловості, збиток через кроликів складає в середньому 50 мільйонів новозеландських доларів (36 мільйонів доларів США) від виробничих втрат і понад 25 мільйонів новозеландських доларів у витратах на боротьбу зі шкідниками (англ. Яз.).

Дикі кролики - серйозна проблема для природи і сільського господарства в Австралії і Новій Зеландії, куди їх завезли в XIX столітті. Кролики сприяли вимиранню ряду місцевих видів тварин і знищили природні пасовища. В Австралії в середині XX століття популяцію кроликів вдалося знизити шляхом поширення міксоматозу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: