У Росії засуджена за зв’язки з ісламістами студентка проситиме Путіна про помилування

У Росії засуджена за зв’язки з ісламістами студентка проситиме Путіна про помилування
Варвара Караулова

Студентка філософського факультету МДУ була затримана, коли намагалась перетнути турецько-сирійський кордон

Колишня студентка Московського державного університету Варвара Караулова, засуджена за звинуваченням у спробі приєднатися до екстремістського угруповання «Ісламська держава», проситиме президента Росії Володимира Путіна про помилування, повідомляє її адвокат. Про це інформує Радіо Свобода.

Як повідомив Сергій Бадамшин, Караулова вже звернулася до уповноваженої з прав людини в Росії Тетяни Москалькової з проханням допомогти їй із клопотанням про помилування.

У грудні 2016 року суд засудив Караулову до чотирьох з половиною років колонії. Термін покарання обчислюється з 27 жовтня 2015 року. Вона відбуває покарання у виправній колонії у Вологді.

Студентка філософського факультету МДУ Варвара Караулова була затримана в червні 2015 при спробі перетнути турецько-сирійський кордон. Батьки засудженої пояснюють її дії закоханістю у ймовірного вербувальника «Ісламської держави». Сама Караулова відмовилася від попередніх свідчень, заявивши, що дала їх під тиском слідства і державного захисника.

Європейський суд з прав людини взяв до розгляду скаргу Варвари Караулової на порушення в ході попереднього розслідування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: