У Сінгапурі суд оголосив смертний вирок наркоторговцю через Zoom

У Сінгапурі суд оголосив смертний вирок наркоторговцю через Zoom
У суді поінформували, що до такого формату вдалися через епідемію коронавірусу «для забезпечення безпеки всіх, хто причетний до слухань»

Вперше у Сінгапурі смертний вирок оголосили в дистанційному режимі

У Сінгапурі суд оголосив смертний вирок чоловікові за торгівлю наркотиками через відеодзвінок у сервісі Zoom. Про це пише The Guardian.

Зазначається, що це перший випадок у країні, коли смертний вирок оголосили в дистанційному режимі. 

«37-річного малазійця визнали винним у збуті героїну через двох посередників. Його твердження про непричетність суд відхилив. Адвокат чоловіка повідомив, що вони будуть оскаржувати вирок. При цьому він не заперечував проти, власне, оголошення вироку через Zoom», - йдеться у повідомленні.

У суді поінформували, що до такого формату вдалися через епідемію коронавірусу «для забезпечення безпеки всіх, хто причетний до слухань».

Водночас у коментарі The Guardian представник правозахисної організації Human Rights Watch Філ Робертсон стверджує, що використання сервісу відеозв’язку було зумовлене необхідністю якомога швидшого винесення вироку.

«Цілковита остаточність вироку й той факт, що такі несправедливі засудження до смертної кари все ще мають місце у світі, порушує серйозні занепокоєння про те, чому Сінгапур квапився з завершенням цієї справи через Zoom», — сказав Робертсон.

Сінгапур є однією з небагатьох країн світу, де досі діє смертна кара — і однією з чотирьох, де смертний вирок оголошують через торгівлю наркотиками. Правозахисники й раніше критикували через це країну.

Нагадаємо, вперше вирок про смертну кару через Zoom виніс нігерійський суд у зв’язку з пандемією коронавіруса. У Human Rights Watch тоді заявили, що це «жорстоко і нелюдяно».

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: