У США наполягають на тому, щоб видання Al Jazeera зареєструвалося як іноземний агент

У США наполягають на тому, щоб видання Al Jazeera зареєструвалося як іноземний агент

Конгресмени вважають, що Al Jazeera діє в інтересах терористичних організацій

Група американських законодавців закликає адміністрацію Дональда Трампа змусити новинний канал Al Jazeera, який був заснований у Катарі, зареєструватися як іноземний агент відповідно до законодавства США. Про це повідомляє видання Politico.

Члени конгресу стверджують, що Al Jazeera слугує рупором для зовнішньополітичних поглядів Катару, і дії представництв видання є певною «спецоперацією».

«Ми вважаємо проблемою те, що контент, який виробляє Al Jazeera, часто безпосередньо підриває американські інтереси. Цей ЗМІ у зручний спосіб покриває терористичні організації, серед яких «Хамас», «Хізбалла», «Ісламський джихад у Палестині» і «Аль-Каїда».

«Американські громадяни заслуговують на те, щоб дізнатись, чи інформація, яку вони споживають, безстороння, чи це оманлива агітація, яку проводять інші держави», — говорять у конгресі.

Нагадаємо, що нардеп-утікач Олександр Онищенко подав до суду на телеканал Al Jazeera за нібито помилкове розслідування щодо «грошей Януковича».

Раніше повідомлялося, що американська філія російського телеканалу Russia Today зареєструлася як іноземний агент в США. У поширеній заяві міністерства юстиції США вказується, що «американці мають право знати, хто діє в Сполучених Штатах з метою вплинути на уряд або громадськість від імені іноземної сторони».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: