У Вашингтоні хочуть закрити представництво Організації визволення Палестини

У Вашингтоні хочуть закрити представництво Організації визволення Палестини
Штаб-квартира Організації визволення Палестини у Вашингтоні

Представництво Організації визволення Палестини працювало у США з 1994 року

Держдеп США має намір закрити представництво Організації визволення Палестини, яке працює з 1994 року.

Як повідомляє DW, рішення Держдепартаменту США про закриття в Вашингтоні представництва Організації визволення Палестини (ООП) викликало обурення у палестинської сторони.

Глава делегації Саєб Ерекат підтвердив одержання листа, в якому Держдепартамент заявляє про неможливість подальшої роботи представництва.

В якості причини названо прагнення палестинців залучити Ізраїль до відповідальності перед Міжнародним кримінальним судом через будівництво єврейських поселень.

Ерекат заявив, що на рішення Вашингтона вплинув ізраїльський уряд, а також пригрозив розривом всіх контактів з адміністрацією Дональда Трампа, якщо представництво ООП дійсно буде закрито.

Подібний крок США може мати негативний вплив на весь мирний процес на Близькому Сході, заявив Ерекат у відеозверненні. У подібному ключі висловився і представник глави Палестинської автономії Махмуда Аббаса.

Держдепартамент США, за словами одного з його співробітників, повинен регулярно видавати новий дозвіл на подальшу роботу представництва ООП. Термін чинного  дозволу закінчується в листопаді 2017 року, і відомство не може його продовжити.

Це, за деякими даними, пов'язано з певними умовами, яким палестинська сторона не відповідає.

Джерело в Держдепартаменті підкреслило, що закриття представництва ООП, яке працювало з 1994 року, не означає розриву відносин.

При цьому Дональд Трамп може і дозволити подальшу роботу представництва, якщо протягом 90 днів переконається, що «палестинці почали прямі і по суті переговори з Ізраїлем».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: