У Великій Британії зняли з експлуатації флагманський корабель

У Великій Британії зняли з експлуатації флагманський корабель
Фото з церемонії

HMS Ocean був проданий Бразилії за 84 млн. фунтів

В Давенпортській військово-морській базі Великої Британії в Плімуті пройшла церемонія виведення із складу флоту колишнього флагманського корабля вертольотоносця HMS Ocean. Про це повідомляє видання Naval Today.

Відзначається, що церемонія відбулася за участю королеви Єлизавети II. HMS Ocean знаходився в складі флоту протягом 20 років, починаючи із 1998 року, і за цей час пройшов 50 тисяч миль. Вертольотоносець брав участь в операціях в Сьєрра-Леоне в 2000 році, проти Іраку в 2003 і Лівії в 2011 роках.

Рішення вивести HMS Ocean було прийняте в 2015 році в рамках Стратегічного оборонного огляду. Корабель був проданий Бразилії за 84 млн. фунтів. Авіаносці класу Queen Elizabeth будуть наступними флагманами королівського військо-морського флоту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство оборони Великої Британії уклало контракт на суму 30 млн фунтів (37 млн доларів) для створення прототипу лазерної зброї.

У січні стало відомо, що британський королівський флот відправив фрегат для супроводу кількох російських кораблів через Дуврську протоку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: