Уряд Естонії продовжив надзвичайний стан до середини травня

Уряд Естонії продовжив надзвичайний стан до середини травня

Дотримання правил поведінки та гігієни і надалі залишатиметься необхідною умовою для зняття обмежень в Естонії

В останні тижні Естонія досягла переломного моменту у зв'язку зі зниженням кількості нових інфекцій і госпіталізацій

Уряд Естонії ухвалив рішення продовжити режиму надзвичайнчерез пандемію коронавірусу.

Про це повідомляє ERR.

Зазначається, що 24 квітня уряд Естонії прийняв рішення про продовження надзвичайного стану в країні до кінця неділі,17 травня. Це не означає, що на наступні дні закінчуються всі існуючі обмеження. Деякі з них будуть скасовані раніше, але деякі залишаться чинними після закінчення надзвичайної ситуації.

Продовження надзвичайного стану пояснили тим, що заходи, які все ще необхідні для розповсюдження та боротьби з хворобою, можуть продовжувати ефективно здійснюватися.

За словами прем'єр-міністра Юрі Ратаса, в останні тижні Естонія досягла переломного моменту у зв'язку зі зниженням кількості нових інфекцій і госпіталізацій.

«За останні два тижні ми побачили, що кількість нових інфекцій і госпіталізацій скоротилося, і ми досягли поворотного моменту. Уряд вже підготував стратегію пом'якшення обмежень. Ми можемо почати поступово послаблювати обмеження, якщо дозволить медична ситуація. Однак, оскільки пом'якшення обмежень не будуть вводитися відразу, а поступово й усвідомлено, сьогодні ми вирішили продовжити надзвичайний стан до 17 травня включно», - заявив прем'єр-міністр.

Ратас також зазначив, що дотримання важливих правил поведінки та гігієни і надалі залишатиметься необхідною умовою для зняття обмежень та супроводжуючого зобов'язання.

Раніше цього тижня уряд Естонії затвердив стратегічний план щодо виходу з кризи, згідно з ним країна планує поступове послаблення карантинних заходів з середини травня. Так, з 15 травня розпочнеться відкриття шкіл, наступним планується відкриття музеїв та гуртків за інтересами на відкритому повітрі і проведення спортивних тренувань на відкритому повітрі.

До слова, Кабмін представив детальний план виходу України з карантину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: