В Італії багатодітні родини отримуватимуть землю у селах

В Італії багатодітні родини отримуватимуть землю у селах
Уряд сподіва.ться, що земельні наділи стимулюватимуть народжуваність

Італійці будуть отримувати земельні ділянки на пільгових правах оренди терміном на 20 років

Італійській уряд виділятиме землю для фермерства тим сім'ям, які до 2021-го народять третю дитину. Про це пише Країна

У виданні зазначають, що охочі отримуватимуть ділянки на правах пільгової оренди терміном на 20 років.

«У такий спосіб чинний італійський уряд збирається стимулювати народжуваність й розвиток родинного бізнесу», - пишуть у журналі.

«2018-го і торік країна мала найнижчий рівень народжуваності в Європі. На світ з'явилися всього 464 тис. малюків. Стільки ж народжували у 1860-х, коли населення Італії було втричі менше - 22 млн. При цьому в нас одна з найвищих середня тривалість життя. Чоловіки живуть 82 роки, жінки - 86. Нам довелося відсунути початок періоду старості до 75 років. У деяких країнах менша середня тривалість життя. Аналогічна ситуація в Японії – мало молоді й багато довгожителів. За 30 років цей дисбаланс буде катастрофічним», - пояснює ситуацію соціолог з Риму Лоренцо Маріоно.

Водночас, за його словами, земельні ділянки нічого не змінять.

«Потрібно популяризувати ідею багатодітних родин і образ матері. Зараз одного материнства замало. Жінка повинна бути успішною в роботі, модною, доглянутою. Ці всі ролі такі складні, що від пологів простіше відмовитися або обмежитись однією дитиною.

Уряд зараз популістський. У ньому багато ревних католиків. Їм здається, що серед фермерів найпростіше відродити традицію трьох-чотирьох дітей у сім'ї. Це було б так, якби середній вік фермерів не наближався до 60», - зазначає Маріоно.

Слід зазначити, що окрім того, центральна та місцева влада в Італії розглядає такі варіанти поліпшення ситуації з нестачею працездатного населення, як спрощення умов отримання громадянства, прямі грошові виплати тим, хто погодиться мешкати у селах, й заборона абортів (як у католицькій Польщі). Нині ж в Італії щороку роблять 85 тис. абортів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: