В Ізраїлі висловили готовність провести прямі переговори з Палестиною

В Ізраїлі висловили готовність провести прямі переговори з Палестиною

Палестині нагадали про пропозиції, висунуті Ізраїлем у 2000 і 2008 роках

Ізраїль готовий до прямих переговорів з Палестиною. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Ізраїлю Олександр Бен-Цві, повідомляють РІА «Новини».

«Якщо будуть прямі переговори, то ми можемо з палестинцями сісти де завгодно і переговорити. Головне ж не в тому, де це робити, а про що говорити. Ось у чому питання. Тому що потрібна якась програма. Адже переговори полягають в обговоренні пропозицій сторін», — сказав Бен-Цві.

Заступник міністра вказав на пропозиції, зроблені Ізраїлем в 2000 і 2008 роках, коли палестинській стороні було запропоновано частину територій, проте ці пропозиції були відкинуті.

«Коли інша сторона каже «ні» на пропозицію отримати більшу частину територій, то виникає питання, чого вони хочуть? Адже це ж не гра з нульовою сумою, це той випадок, коли я віддаю все, а ти нічого», — підкреслив дипломат.

Раніше повідомлялося, що лідер палестинців Махмуд Аббас відкинув пропозицію президента США Дональда Трампа відмовитися від претензій на Єрусалим як столицю Палестини, натомість зробивши головним містом його передмістя Абу-Діс.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: