В Росії парафіян, які відвідують церкву під час карантину, звинувачують у непокорі Богові

В Росії парафіян, які відвідують церкву під час карантину, звинувачують у непокорі Богові

В Росії церква закликає віруючих у всіх регіонах молитися вдома

«Люди не виявляють смиренності», – сказав глава синодального відділу РПЦ

В Росії глава синодального відділу російської православної церкви із взаємин із суспільством і ЗМІ Володимир Легойда вважає, що росіяни, які продовжують відвідувати храми під час пандемії коронавірусу, таким чином виявляють непокору Богові.

 Про це  Володимир Легойда сказав, відповідаючи на питання, чи залишаються парафіяни вдома з  благословення патріарха,  – повідомляють російські ЗМІ.

Легойда послався на слова професора Московської духовної академії Олексія Осипова, який заявив, що Бог дав віруючим у цей піст і в цей Страсний тиждень помолитися поза храмом. «А ми: Господи, ні-ні, ми так не хочемо, ми хочемо по-іншому. Треба подумати, Кому ми це говоримо. Ми це Богу говоримо», – процитував професора Легойда. Він додав, що «люди люблять повторювати слово смиренність, але не завжди застосовують його до свого життя».

Священнослужитель уточнив, що в різних регіонах Росії різна епідеміологічна ситуація, відповідно до цього встановлюють правила на відвідування храмів. Він закликав подумати про моральний бік питання: не про те, чи дотримуєшся «жорсткого поситу», а про готовність пожертвувати чимось заради інших людей. Він порівняв своїх родичів, які хочуть відвідувати храм, з водіями, які намагаються об'їхати автомобільний затор по узбіччю, при цьому нехтуючи своєю і чужою безпекою.

Раніше 17 квітня Легойда заявив, що РПЦ закликає віруючих у всіх регіонах Росії молитися вдома,

16 квітня в РПЦ повідомили, що на Великдень церкви будуть відкриті в 43 з 85 регіонів Росії - влада 42 регіонів змогла домовитися з єпархіями про закриття храмів для прихожан, зокрема  обмежувальні заходи ввели в Москві, Підмосков'ї і Петербурзі.

За даними на 17 квітня, в Росії зафіксували 4080 нових випадків зараження корона вірусом у 81 регіоні, загальне число з початку епідемії в країні досягло 32 008. Всього в країні померли 273 пацієнта, ще 2590 – одужали.

Нагадаємо, московська церква в Україні зайняла окрему позицію щодо карантину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: