Верховний суд Мальдівів назвав переможця виборів президента

Верховний суд Мальдівів назвав переможця виборів президента
Ібрагім Мохамед Соліх

Суд підтвердив законну перемогу опозиціонера на виборах президента Мальдівів

Верховний суд Мальдівів постановив, що президентські вибори у вересні відбулися згідно із законодавством країни. Про це повідомляє AP.

«П'ятеро членів Верховного суду вирішили, що (президентські вибори - ред.) відбулися згідно з законодавством», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, раніше виборча комісія країни оголосила опозиційного кандидати Ібрагіма Мохамеда Соліха переможцем президентських виборів, які відбулися 23 вересня.

Однак партія діючого президента Мальдівів Абдулли Ямена оскаржила результат голосування нібито через «фальсифікації, шахрайство та корупцію» протягом виборчого процесу.

Розглянувши скаргу, суд відмовив у скасування результатів президентських виборів.

Також зазначається, що четверо із п'яти членів виборчої комісії втекли після виборів з країни через залякування з боку прихильників діючого президента.

Відповідно до даних виборчої комісії Мальдівів, перемогу на виборах здобув опозиціонер Ібрагім Мохамед Соліх, якого підтримали 58,4 відсотка виборців. За його суперника - чинного мальдівського президента Яміна Абдулу Гаюма - проголосували 41,6 відсотка виборців, повідомляє агентство AP.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: