ВООЗ вивчить можливий зв’язок коронавірусу та рідкісної запалювальної хвороби у дітей

ВООЗ вивчить можливий зв’язок коронавірусу та рідкісної запалювальної хвороби у дітей
ВООЗ уже розробила попереднє визначення для нового синдрому та форму звітування про зафіксовані випадки хвороби

Розвиток нового синдрому у дітей може бути пов’язаний з хворобою Covid-19

У Всесвітній організації охорони здоров’я вивчать можливий зв’язок нового коронавірусу та рідкісного запалювального захворювання у дітей, про яке повідомляють лікарі низки країн світу.

Про це під час брифінгу заявив очільник ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус.

«Протягом останніх тижнів у повідомленнях з Європи та Північної Америки йшлося, що невелика кількість дітей потрапила до відділень інтенсивної терапії з мультисистемним запалювальним станом, з деякими симптомами, схожими на синдром Кавасакі та синдром токсичного шоку», – сказав Гебреісус.

За попередніми даними, розвиток цього синдрому може бути пов’язаний з хворобою Covid-19.

За словами Гебреісуса, зараз важливо терміново та ретельно вивчити цей клінічний синдром, зрозуміти причинно-наслідковий зв’язок та описати його лікування.

Він додав, що ВООЗ уже розробила попереднє визначення для цього синдрому та форму звітування про зафіксовані випадки хвороби.

«Я закликаю всіх спеціалістів світу працювати в команді з урядами ваших країн та ВООЗ, щоб тримати руку на пульсі та краще зрозуміти природу цього синдрому», – додав чиновник.

В американському штаті Нью-Йорк зростає кількість дітей з рідкісним запалювальним синдромом, який пов’язують з ускладненнями внаслідок зараження коронавірусом.

Станом на ранок 16 травня у світі зафіксовано 4 629 407 випадків коронавірусної хвороби, 1 761 062 людини одужали від недуги, 308 676 померли.

Нагадаємо, ВООЗ попереджає, що у країнах, які зняли карантинні обмеження, фіксують сплеск коронавірусу.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: