Вперше з 2010 року обсяги продажу зброї у світі знову зростають

Вперше з 2010 року обсяги продажу зброї у світі знову зростають

Серед лідерів продажу озброєння — США і Великобританія

Виробники зброї знову нарощують свої прибутки. США та Великобританія залишаються лідерами з обсягів продажів. Зростання російської галузі сповільнюється, повідомив інститут SIPRI у Стокгольмі.

Уперше з 2010 року виробники озброєння знову збільшили обсяги продажу своєї продукції. Про це йдеться у звіті Стокгольмського інституту проблем миру (SIPRI) за підсумками 2016 року, оприлюдненому в понеділок, 11 грудня.  

За даними SIPRI, у 2016 році загальні обсяги продажів озброєнь у світі ста головних виробників зброї (Топ-100) оцінюються в майже 375 мільярдів доларів США. Порівняно з 2015 роком ця сума на 1,9 відсотка вища, а порівняно з 2002, відколи SIPRI почали відслідковувати сотню найбільших виробників зброї, зростання становить 38 відсотків.

Лідером з продажів залишаються США, чия частка на ринку Топ-100 становить 57,9 відсотка (217,2 мільярда доларів). У цій країні показник зростання у порівнянні з 2015 роком становить 4 відсотка. Найбільший виробник зброї - американський концерн Lockheed Martin.

Європейські компанії минулого року продали приблизно стільки ж озброєнь, як і в 2015 році - на 91,6  мільярда доларів. Провідні німецькі виробники продали зброї на 6 мільярдів доларів, однак також мали зростання продажів - на 6,6 відсотка. Лідерами в Європі залишаються британські компанії: вісім із Топ-100 виробників походять з Великобританії. Їхній плюс становить близько двох відсотків (36,1 мільярда доларів).

З російських компаній до Топ-100 потрапили десять, чий загальний обсяг продажів оцінюється в 26,6 мільярда доларів. Сповільнення зростання для російських компаній (плюс становить лише 3,8 відсотка) продиктоване економічними труднощами, спричиненими зниженням цін на нафту та наслідками міжнародних санкцій, зазначають фахівці SIPRI.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: