Заступник держсекретаря США обговорить у Берліні агресію РФ проти України

Заступник держсекретаря США обговорить у Берліні агресію РФ проти України
Держдеп США

Девід Хейл перебуватиме у Берліні 11 січня

Заступник Державного секретаря США з політичних питань Девід Хейл цього тижня планує провести переговори в Німеччині, де обговорить агресію РФ проти України, енергетичну безпеку Євросоюзу та інші актуальні питання.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на заяву Державного департаменту США.

«Під час перебування 11 січня в Берліні, Німеччина, заступник держсекретаря Хейл підтвердить важливість американо-німецьких відносин (під час переговорів – ред.) з високопоставленими німецькими посадовцями та обговорить ряд питань, в тому числі триваючу агресію РФ проти України, енергетичну безпеку, пагубний вплив Ірану на Європу та Близькій Схід, а також необхідність сприяння миру й стабільності в регіоні Західних Балкан», - зауважили в дипломатичному відомстві.

Перед Німеччиною представник Держдепу відвідає Румунію, де говоритиме про поглиблення взаємодії в НАТО, а також про шляхи збалансування торгівлі між США та ЄС і забезпечення енергобезпеки Європи під час головування Румунії в Раді ЄС.

«Після європейського турне заступник держсекретаря відвідає також Ліван», - повідомили в зовнішньополітичному відомстві США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: