Журналісти, які висвітлювали спалах коронавірусу у Вухані, зникли, – ЗМІ

Журналісти, які висвітлювали спалах коронавірусу у Вухані, зникли, – ЗМІ

Фан Бін, житель Вуханя, пропав безвісти 9 лютого після того, як випустив серію відеороликів про коронавірус

Місце перебування зниклих журналістів досі невідоме

Китайські журналісти,  які висвітлювали спалах коронавірусу в місті Вухань, зникли після публікації низки викривальних репортажів. Про це повідомляє Daily Mail.

Троє репортерів, Чень Цюші (Chen Qiushi), Фан Бін (Fang Bing) і Лі Цзехуа (Li Zehua), намагалися показуваи справжні масштаби епідемії в місті, завантаживши в YouTube і Twitter відеозаписи переповнених моргів і лікарень. Вони пропали в період з 6 по 26 лютого, відтоді їх місце перебування невідоме.

34-річний Чень Цюші, який висвітлював спалах коронавірусу, перед зникненням планував відвідати новостворену лікарню для хворих на коронавірус.

Фан Бін, житель Вуханя, пропав безвісти 9 лютого після того, як випустив серію відеороликів, на одному з яких показана купа тіл, які завантажують в автобус.

Зазначають, що, ймовірно, Біна заарештували  незадовго до зникнення. В його останньому відео було показано, як офіцери у спецкостюмах стукають у його двері, щоб виміряти температуру тіла.

Інший репортер Лі Цзехуа, імовірно, зацікавив таємну поліцію після відвідин Інституту вірусології Вуханя.

Лі ЦзехуаЛі Цзехуа

Лікар з Вуханя Ей Фен була однією із перших, хто попередив інших медиків про поширення коронавірусу. Вона могла зупинити епідемію, але її змусили замовкнути.

Лікар з Ухані Ей Фен Лікар з Ухані Ей Фен

Спалах пневмонії Сovid-19, викликаної коронавірусом нового типу, вперше був зафіксований в грудні 2019 року в китайському місті Ухань. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила, що ситуацію можна характеризувати як пандемію.

ЗМІ стверджують, що коронавірус був створений в лабораторії Уханя не як біологічна зброя, а заради демонстраціі видатних результатів.

У світі станом на 16 квітня вже зареєстрували понад два мільйони випадків зараження коронавірусом, з них - понад пів мільйона одужали і 134 632 померли.

В Україні станом на 9 ранку 16 квітна лабораторно підтверджено 397 нових випадків захворювання на коронавірус, що стало новим антирекордом за час пандемії в країні. Серед нових пацієнтів з Covid-19 – 29 дітей та 104 медичних працівника. Одужали 43 людини, померли – 116. Також минулої доби із Covid-19 було госпіталізовано в Україні 87 осіб.

Нагадаємо, 15 квітня в Україні було виявлено коронавірус у 392 людей, що вчора стало антирекордом за весь час пандемії в Україні.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: