ЗМІ: Іспанія прийме судно з врятованими в Середземному морі біженцями

ЗМІ: Іспанія прийме судно з врятованими в Середземному морі біженцями

Напередодні всі порти середземноморського регіону відмовились приймати біженців

Судно благодійної організації Proactiva Open Arms прийме Іспанія, повідомили місцеві ЗМІ

Судно іспанської гуманітарної організації Proactiva Open Arms, що врятувало в Середземному морі понад 300 біженців, може пришвартуватися в одному з портів Іспанії. Про це у неділю, 23 грудня, поінформувала онлайн-версія іспанського видання El Pais із посиланням на джерела у міністерстві внутрішніх справ Іспанії.

Напередодні організація Proactiva Open Arms заявила, що жоден із портів регіону не хоче приймати біженців, а Мальта відмовилася надати кораблю з порятованими харчі. Глава МВС Італії Маттео Сальвіні у своєму мікроблозі Twitter заявив, що порти Італії для "торговців людьми та їхніх помічників" закриті.

У п'ятницю в організації Proactiva Open Arms повідомили, що врятували понад 300 нелегальних мігрантів у Середземному морі. За їхніми даними, серед цих людей знаходилися вагітні жінки, а також породілля з немовлям. Жінку разом із дитиною доправили гелікоптером на Мальту.

За даними ООН, від початку 2018 року в Середземному морі загинули понад 1300 людей, які намагалися втекти з Лівії до Італії або Мальти на човнах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: