ЗМІ оприлюднили наміри РФ створити потужну систему оборони на Курилах

ЗМІ оприлюднили наміри РФ створити потужну систему оборони на Курилах
Росія виправдовує свої дії збільшенням американської військової присутності в регіоні, що у свою чергу відбувається через зростання загрози з боку КНДР

Росія хоче закрити вхід до Охотського моря

Росія до кінця 2020 року має намір завершити створення єдиної оборонної системи, що закриє всі Курильські острови. Про це пише видання Kyodo з посиланням на документ збройних сил РФ.

«У 2020 році на Курильських островах повинна бути створена єдина система оборони. Необхідно унеможливити перетин проток ( що ведуть в Охотське море, – ред.) кораблями супротивника і висадку його десантних військ на острови», - йдеться в документі.

Окрім того, згідно з отриманими матеріалами, РФ також має намір розвивати інфраструктуру аеродромів для патрульних протичовнових літаків і портів для великих кораблів на острові Парамушир.

Агенція пише, що Росія виправдовує свої дії збільшенням американської військової присутності в регіоні, що у свою чергу відбувається через зростання загрози з боку КНДР.

Також Москва хоче гарантувати безперешкодне переміщення свого Тихоокеанського флоту і, в першу чергу, підводних човнів. Однак, на думку Kyodo, це може негативно відбитися на ході переговорного процесу щодо мирного договору з Японією, що раніше було вирішено активізувати.

До слова, офіційні Київ і Токіо підписали Меморандум щодо співробітництва у сфері оборони. Україна – перша держава східноєвропейського регіону, з якою Японія підписала подібний документ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: