Аргентина обрала нового президента

Аргентина обрала нового президента
Хав'єр Мілей – новий президент Аргентини
фото: Bloomberg

Новообраний президент вступить на посаду 10 грудня

У неділю Аргентина обрала новим президентом лібертаріанця Хав'єра Мілея. Про це повідомляє Bloomberg.

За результатами підрахунку бюлетенів після другого туру виборів у неділю, Мілей набрав 56% голосів. Його суперник, міністр економіки Серхіо Маса, отримав 44%. 

Економіка Аргентини постраждала від тризначної інфляції, загрозливої ​​рецесії та зростання бідності. У країні найгірша економічна криза за два останні десятиліття.

Мілей у виборчій кампанії пообіцяв радикальні зміни, спрямовані на виправлення десятиліть неефективної політики. Ця стратегія знайшла підтримку в населення, яке потерпає від економічних проблем.

Хав'єр Мілей обіцяє економічну шокову терапію. У його планах відмова від песо на користь долара США і закриття центрального банку, а також радикальне скорочення державних витрат у спробі вивести країну з кризи.

Зазначається, що шокова терапія Мілея ставить Аргентину на шлях глибокої невизначеності. Деякі економісти попереджають, що доларизація економіки в той час, коли міжнародні резерви вичерпані, може знову привести країну до гіперінфляції.

Новообраний президент вступить на посаду 10 грудня. 

Хав'єр Мілей – аргентинський політик, бізнесмен і економіст, депутат парламенту від Буенос-Айреса. Став широко відомим завдяки своїм регулярним виступам на телебаченні, де він критикував аргентинських політиків. Раніше він висловлював готовність зустрітися з Володимиром Зеленським у перші місяці свого перебування на посаді президента, а Путіна назвав «автократом».

Нагадаємо, наприкінці серпня було опубліковано рейтинг найнещасніших країн світу, складений дослідницьким відділом Statista. Аргентина опинилися на шостому місці. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: