Додаткові Himars для України. США виступлять із заявою у вівторок

Додаткові Himars для України. США виступлять із заявою у вівторок
Himars були ключовими для останніх успіхів України на полі бою
Фото EURACTIV.com

Новий пакет військової допомоги США Україні включатиме чотири установки HIMARS, боєприпаси, міни та протимінні транспортні засоби

Новий пакет військової допомоги США, як очікується, буде оголошено вже у вівторок, 4 жовтня. Він включатиме чотири установки Himars, боєприпаси, міни та протимінні транспортні засоби. Про це повідомляє агенція Reuters з посиланням на два джерела. За даними агенції, йдеться про пакет військової допомоги на суму 625 мільйонів доларів.

Пакет, який, як очікується, буде оголошено вже у вівторок, є першим пакетом допомоги після спроби РФ анексувати окуповані українські території.

Пентагон і українське військове керівництво кажуть, що Himars були ключовими для останніх успіхів України на полі бою.

Нагадаємо, 1 жовтня у США набув чинності закон про лендліз для захисту демократії в Україні (Ukraine Democracy Defense Lend-Lease Act Of 2022). Документ підписано Джо Байденом 9 травня 2022 року. «Главком» з'ясував, що тепер принципово зміниться у постачанні озброєнь із США, і яку саме військову допомогу наша країна тепер зможе отримати від союзників.

Додамо, раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки в рамках останнього пакету допомоги Україні планують закуповувати реактивні системи залпового вогню Himars у виробника, а не вилучати їх зі своїх запасів, як це було раніше.

 

Читайте також: Стартує лендліз! Як тепер зміниться військова допомога Україні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: