Хто і навіщо розповсюджує чутки про скору смерть Путіна? Професорка Сорбони розкрила замисел Кремля

Хто і навіщо розповсюджує чутки про скору смерть Путіна? Професорка Сорбони розкрила замисел Кремля
За словами російського політолога, президент РФ лікується від раку і неврологічних захворювань
фото з відкритих джерел

Кремль спеціально поширює інформацію про хвороби диктатора?

Останнім часом усе частіше лунають чутки про смерть президента Росії Володимира Путіна. Зокрема їх активно розповсюджує російський історик та колишній працівник КДБ Валерій Соловей. Професорка історії Сорбонського університету Франсуаза Том розкрила задум політичного аналітика – поширити серед українців думку про те, що американці нібито вже не хочуть допомагати Україні боротися проти російської агресії та давати всю необхідну зброю, аби завдати гучної військової поразки країні-агресорці, а планують мирні домовленості, перейшли до «політики стримування Росії». 

За словами професорки, Соловей заявляє: контакти між росіянами та американцями нібито наростають, тому потрібно домовлятися з коаліцією силовиків і технократів, якщо у її складі не буде фігурантів російсько-української війни. А ймовірна смерть Путіна має прискорити ці домовленості. 

«Протягом багатьох років Соловей міг безкарно вдаватися до критики Путіна у сто разів нищівнішої, ніж Навальний. Тому він виконує важливу функцію у російському істеблішменті», – підкреслила професорка.

Франсуаза Том зазначила, принаймні з 2019 року Соловей поширює теорію про те, що Путін однією ногою у могилі, і що йому на зміну прийде команда чудових людей, чекістів і технократів, зокрема і він сам. «Висновок такий, що зроблені Москві поступки не матимуть жодного значення, оскільки ми йдемо до неминучої депутінізації. Останнім часом його туманна роль стає більш очевидною: підтвердити в Україні тезу про те, що американці збираються покинути українців», – розповіла вона.

Валерій Соловей – російський історик, політичний аналітик, публіцист і громадський діяч. Прихильник тимчасової російської окупації Криму. 

Народився у Щасті на Луганщині в родині енергетиків. Дитинство провів на Заході України в Бурштині на Івано-Франківщині. У підлітковому віці з батьками жив на Кубі. 

Валерій Соловей із початком повномасштабної війни став доволі популярним серед українців на теренах YouTube. Соловей регулярно критикує чинну федеральну владу та особисто президента Володимира Путіна. Проте він неодноразово виголошував, що вважає Крим територією РФ. З початку російсько-української війни називає російські окупаційні війська на території Донецької та Луганської області України «ополченцями». А російську окупаційну адміністрацію – «Донецькою та Луганською республіками».

Валерій Соловей стверджує, що президент РФ Володимир Путін нібито приймає препарати сильної дії, щоб поправити здоров'я, що стрімко погіршується.  «Володимир Володимирович перед публічними виступами, якщо він виступає, він, як каже молодь, «під спідами» – дуже сильні стимулятори. Очі блищать, мозок не встигає за мовою, мова його явно випереджає. Це дуже добре помітно», – сказав політолог.

Хто і навіщо розповсюджує чутки про скору смерть Путіна? Професорка Сорбони розкрила замисел Кремля фото 1

Соловей також упевнений у тому, що Путін ретельно готується до публічних виступів та зустрічей із закордонними колегами. Він нібито приймає спеціальні ліки, щоб чотири години виступати на переговорах і виглядати переконливо.

Крім того, Соловей заявляв, що диктатор насилу ходить, а по бункеру вже пересувається в інвалідному кріслі. «Володимир Володимирович себе почуває вкрай погано, він насилу проходить кількасот метрів, з величезними труднощами, просто фізично йому дуже важко. Тому його нерідко возять в спеціальному кріслі в його улюблених підземеллях. Він ходячий мрець – це абсолютно точна медична констатація», – наголосив Соловей.

Зазначимо, тези про смерть Путіна, які вигідні Кремлю, активно поширює журналіст та телеведучий Савік Шустер, російський політолог Андрій Піонтковський тощо. 

Так, Савік Шустер запевняє, що російський диктатор Володимир Путін дуже хворий. «Путін не доживе до кінця цього року, це сказав консиліум лікарів, і сказав це прямо Путіну. Останній консиліум був кілька днів тому. І лікарі навіть були здивовані, що він ще живий. Взагалі-то він навіть жовтень не повинен пережити», – видав Шустер.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: