Переміщення «вагнерівців» до Білорусі. Генерал Наєв оцінив ситуацію

Переміщення «вагнерівців» до Білорусі. Генерал Наєв оцінив ситуацію
Сергій Наєв
фото: Генштаб ЗСУ

На випадок появи найманців у Білорусі українські сили розглядають декілька сценаріїв дій

Станом на 1 липня переміщення підрозділів приватної військової компанії «Вагнер» на територію Білорусі не зафіксовано. Про це заявив командувач об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв у коментарі «Укрінформу».

«Зараз, станом на сьогодні, жодного підрозділу ПВК «Вагнер» на території Білорусі не відмічено. Але ми свідомі в подальшому розвитку ситуації, і наші розвідувальні органи працюють над здобуттям інформації про це. Якщо це відбудеться, військове командування знатиме про це», – наголосив військовий.

За його словами, у разі появи найманців у Білорусі розглядається декілька сценаріїв дій.

«У кожному з них ЗСУ вживатимуть адекватних заходів із протидії. Наразі проводиться підготовка сил, які будуть протидіяти можливим проявам», – підкреслив Наєв.

Також він додав, що українська розвідка та союзники України уважно відслідковують ситуацію в Білорусі, зокрема і щодо переміщення ядерної зброї, про що заявили в Росії. Наразі, за його словами, такі переміщення не були зафіксовані. 

Нагадаємо, ПВК «Вагнер» у Білорусі може створювати загрозу для України, але президент Володимир Зеленський вважає, що наразі ніякого серйозного ризику їхнє угруповання не несе. 

Раніше повідомлялося, що Білорусь збудувала табір для «вагнерівців».

Як відомо, ввечері 23 червня власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин заявив, що російські війська вдарили ракетами по тилових таборах його найманців, і пообіцяв «відповідь». Міноборони Росії заперечило його слова.

Президент країни-агресорки Володимир Путін назвав дії Пригожина «ударом у спину країні й народу» та сказав, що війська РФ уже отримали наказ про «нейтралізацію заколотників».

За повідомленням пресслужби самопроголошеного президента Білорусі, Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним, і той нібито прийняв пропозицію зупинити рух «вагнерівців» на території Росії.

У Кремлі заявили, що зупиняють кримінальне провадження щодо Євгена Пригожина і ПВК «Вагнера», а сам ватажок найманців поїде до Білорусі. 

Читайте також: Заколот у РФ може нести загрозу Україні та Білорусі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: