Артем Скоропадський. Випускник МГУ та переконаний український націоналіст

Артем Скоропадський був віруючим християнином

Ти там, де маєш бути: в раю, повному неголених і брудних мужиків з калашами, які стоять у черзі, щоб повернутися

Артем Скоропадський.

Випускник МГУ за спеціальністю «вчитель російської мови і літератури» з червоним дипломом, переконаний український націоналіст, якому в раші винесли заочний вирок на 7,5 років ув'язнення, чоловік, із яким я більше сперечався, ніж знаходив спільну мову, але тим більше ми й частіше спілкувалися – помер.

Не в бою з кцп. В бою з організмом. Авжеж, буває й таке.

І, через блокування ФБ мого попереднього акаунта, я навіть не маю купи наших спільних фото. Ні фото на їхньому вінчанні з Оленою Солодовніковою, куди я леде встиг, з останніх сил женучи вгору Андріївським узвозом, ні фото його книжки, яку я перекладав з російської ще в ті часи, коли він сам не володів до пуття українською, хоч і дуже старався.

Що ж. Пам'ять є, поки є ми. А через сто-двісті років героїв цієї війни не згадає ніхто, не кажучи вже про нас, тиловиків. І це справедливо. Ми боремося і вмираємо за себе. За наступні покоління хай вони і борються, і помирають самі.

Спи, старий. Ти був віруючим християнином, і це завжди смішило мене. Але тепер я хочу вірити, що ти там, де маєш бути: в раю, повному неголених і брудних мужиків з калашами, які стоять у черзі, щоб повернутися.

Повертайся і ти.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: