Анатолій Амелін Економіст, бізнесмен, інвестор, державний службовець

Ядерна Щекавиця все ближче?

Ядерна війна здатна знищити все людство
зображення з відкритих джерел

Іран разом із Росією створюють прецедент, де-факто, поширення ядерної зброї

Знаєте, чому Іран наважився завалити Росію тисячами безпілотників (зроблених для своїх потреб) і починає постачати балістичні ракети (так само зроблені для себе)?

В обмін на це Росія, як вважає американська розвідка, постачає Ірану ядерне паливо та ядерні технології (!!!), які змінюють центри напруги в Світі.

Це прискорить іранську ядерну програму і зробить її найнебезпечнішою «мавпою з гранатою» на нашій планеті.

Трішки історії.

14 липня 2015 року Іран та країни 5+1 (Китай, Росія, Великобританія, Франція, США + Німеччина) досягли угоди щодо іранської ядерної програми в обмін на відміну санкцій проти Ірану.

Після США заявили про вихід із угоди через обґрунтовані підозри Ірану у розробці ядерної зброї.

6 жовтня 2022 року Іран несподівано пообіцяв надати Росії ракети «земля-земля» на додаток до більшої кількості безпілотників.

Плануються до постачання (або вже поставляються) Fateh-110 та Zolfaghar – іранські балістичні ракети класу «земля-земля» малої дальності, здатні вражати цілі на відстані від 300 до 700 км. Йдеться про кількасот ракет.

Головною проблемою Zolfaghar для наших ППО є те, що ця ракета має бойову частину масою 579 кілограмів, яка відокремлюється при заході на мету, що ускладнює її виявлення, відстеження та знищення.

Але питання зараз не про них.

Цими ракетами намагатимуться остаточно зруйнувати нашу енергетичну інфраструктуру.

Питання, чому Іран так легко віддає те, що робив для себе?

5 листопада Іран випробував нову ракету-носій супутника Qaem-100. У США припускають, що таку використовують для запуску ядерних боєголовок.

Випробування пройшли успішно.

І саме ця новина разом із щільною ядерною кооперацією Ірану з Росією створює напругу вже не лише для України та Близького Сходу, а й для всього світу.

Насправді Іран уже сьогодні має достатньо збагаченого урану для виготовлення ядерної зброї. Але це буде поки що одна боєголовка, що недостатньо для ведення великої війни. Ось тут і є висока ймовірність того, що росія допомагає Ірану «увірватися» в ядерний клуб із набором козирів.

Тож в Ірані стає гаряче не лише через протести.

Іран разом із Росією, яка була переговорником між Іраном та членами іранської ядерної угоди, разом створюють прецедент, де-факто, поширення ядерної зброї.

Росія вже не може бути об'єктивним переговорником, вона стає співучасником...

G7 вже збудилися і позавчора опублікували заяву, в якій жорстко пройшлися іранською ядерною програмою. Безпосередньо Росію поки що не звинувачують, але це питання часу.

І тепер уявіть, що до весни 2023 року Іран матиме 10-20 ракет із ядерними зарядами...

У Світі буде дуже неспокійно:

  • Росія буде з сотнями ракет, які важко збити і які летять на 700 км.
  • питання не лише в Україні. Відстань Пітер – Нарва (Естонія) – 110 км. Відстань Калінінград – Берлін – 500 км.
  • у ракетній програмі Ірану вже є ракети, здатні доставляти заряд до 2 тис км (до Ізраїлю 1500)
  • чи буде Росія застосовувати тактичну ядерну зброю ніхто на 100% не знає, але США вже в середземне море перемістили підводний човен, здатний нести 24 міжконтитентальні ракети з дальністю застосування до 18 тис. кілометрів

Так що Велика Щекавиця не за горами...

Читайте, робіть висновки та готуйтеся!

Читайте також:

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: