Анатолій Гриценко український політик і військовий діяч, колишній міністр оборони України

Янукович буде звітувати про доходи своїх синів

Добра новина: антикорупційний проект - сьогодні став законом

Добра новина: антикорупційний проект - сьогодні став законом

Президент підписав закон 2837 (європейський), прийнятий Радою у травні.

Ще не всі посадовці усвідомили, що це означає, з точки зору створення механізмів для протидії корупції.

Перше. Відтепер усі чиновники звітуватимуть про доходи і витрати не лише свої власні та малих дітей, які з ними спільно проживають - про всіх родичів, до третього коліна (онуки, правнуки - дідусі, прадідусі). Приміром, раніше Янукович про доходи і витрати своїх дорослих синів не звітував - тепер буде.

Друге. Розмір витрат, про які треба звітувати, зменшено майже вдвічі: зі 150 тис. грн. - до 80 тис. грн. Це дозволить більш прискіпливо контролювати посадовців.

Третє. Усі корупціонери, визнані такими рішенням суду, тепер стануть відомими не лише правоохоронцям - їх знатиме вся країна. Відповідна інформація протягом трьох днів буде розміщуватися у відкритому для широкого загалу Єдиному державному реєстрі. Тож свій законопроект 2082 (такого ж змісту) я вже можу відкликати - ця пропозиція уже втілена в законі 2837.

Про інші новації, які напевно ускладнять життя нинішнім і майбутнім корупціонерам, читайте у принятому Радою й підписаному Президентом законі.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: