Анатолій Гриценко український політик і військовий діяч, колишній міністр оборони України

Великая Россия?

Великая Россия. Великая роль России. Великая, особая миссия России... Хтось із палких прихильників Митного, Євразійського та інших союзів з РФ може мені (собі) пояснити: в чому полягає "величие" Росії нинішньої?

Не колишньої Російської імперії, бо там дійсно, крім трагічних сторінок, маємо визнати й чимало яскравих, які увійшли до світової історичної й культурної скарбниці. А от Росія нинішня, протягом двох останніх десятиліть - чим таким "великим" вона себе проявила? У якій сфері людського життя?

Хоч ріжте, але не бачу я там жодного "величия". Натомість бачу хвору державу в стані перманентної кризи, до того ж без явних ознак одужання. Державу, народ у якій теж не надто щасливий. Державу, яку (на відміну від нас) Бог рясно наділив газом і нафтою, бо без того від "величия" напевно взагалі б нічого не залишилося. Державу, яка довго й болісно шукає свій особливий шлях, свою особливу місію, свою історичну перспективу. Але поки що не знайшла і невідомо коли знайде...

Якщо я чогось "великого" в Росії не добачаю, то, може, Ви підкажіть? Раптом переконаєте, то теж агітуватиму за Митний союз.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: