Анатолій Гриценко український політик і військовий діяч, колишній міністр оборони України

Уряд обороняти країну не планує?!

Загроза війни, із захопленням не лише Сходу чи Півдня, але й Києва - реальна, професіоналам і розвідникам це відомо. Як швидко і за яким саме сценарієм піде російська армія, вирішує одна людина - Путін.

Загроза війни, із захопленням не лише Сходу чи Півдня, але й Києва - реальна, професіоналам і розвідникам це відомо. Як швидко і за яким саме сценарієм піде російська армія, вирішує одна людина - Путін. Залежно від того, яких дій і якого спротиву він очікує від нас...

Переглянув антикризовий бюджет. Проект 4575 за підписом Яценюка.

Міністерство внутрішніх справ - 18 млрд (цифри округляю).

Міністерство оборони - 15 млрд. Реально - 13,7 млрд, бо решта то спецфонд (від продажу чогось комусь), який ніколи не наповнювався, жодного року! Кажуть, нібито армії дадуть ще 5 млрд із резервного фонду, але в проекті це чітко не зафіксовано. Навіть тоді - армія отримає лише 18,7 млрд.

Запитав нового міністра оборони: Як обороняти країну з таким бюджетом будете? Вам же зараз удвічі більше потрібно, як мінімум?! Розуміє, але напевно не надто його слухають в Уряді...

Перепитав у Генштабі, може я в чомусь помиляюся? Ні, все вірно. Генштаб обгрунтував Уряду потреби на оборону - 37 млрд. Уряд дійсно дає армії лише половину необхідного на оборону країни.

В умовах війни! Після здачі Криму! Після здачі ворогу нашої зброї!

Для армії лише 50% необхідного на оборону - це що таке? Щоб Путін захопив ще половину країни? До межі якої області? Включно з Києвом?

Де знайти кошти? Я вже озвучував у Раді свої пропозиції. І не тільки я.

Ліквідуйте Податкову міліцію, агентство Каськіва й купу інших непотрібних структур. Введіть податок на доходи з депозитів, які громадяни України тримають у банках ЗА КОРДОНОМ (про це Уряд взагалі чомусь мовчить). Підніміть не вдвічі, а в 10 разів ренту на руду та інші копалини, олігархи не надто збідніють. Денонсуйте офшорну угоду з Кіпром, про неї теж забули?

Гратися з вогнем далі не можна! Воєнна загроза є реальною - і бюджет оборони має бути реальним. Демонстрацією рішучих намірів і дій плани Путіна маємо зламати, щоби наші люди спали спокійно.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: