Анатолій Гриценко український політик і військовий діяч, колишній міністр оборони України

Президент має заборонити чиновникам такі заяви!

За таких умов - жодних виплат Росії, нехай Путін з Міллєром своїм газом давляться!

Голова НАК Нафтогаз заявив, нібито Україна готова виплатити Росії борг $1,9 млрд за спожитий газ, якщо Росія погодиться на нову ціну в $326 за 1000 кубів газу хоча б на наступних півтора роки.

Що це за заяви, та ще й від імені Держави Україна?

На місці Президента, а за Конституцією саме він координує зовнішню політику держави, я би заборонив українським чиновникам подібні заяви, а тим більше - будь-які виплати зараз Росії-агресору!

Путін-агресор силою захопив Крим, внаслідок чого наша держава втратила не менше трильйона доларів. Путін-агресор дестабілізує Схід країни, там росіяни і місцеві найманці з російською зброєю убивають наших громадян, зупинено роботу підприємств, нормальне життя мільйонів наших громадян. Усі ці втрати України чиновники порахували? Тож за таких умов - жодних виплат Росії, нехай Путін з Міллєром своїм газом давляться!

Врешті-решті, і я постійно на цьому наголошую: російський газ Державі Україна не потрібен взагалі. Він потрібен олігархам від хімії й металургії? Так уперед на ринок, торгуйтеся собі й купуйте, де хочете й скільки хочете!

Ви бачили, щоб президенти Чехії чи Словенії торгувалися з Путіним за ціну на газ для чиїхось приватних підприємств? Не бачили, бо там газовий бізнес ніколи не був "президентським бізнесом". Україні треба теж нарешті припинити хибну практику газових переговорів на рівні глави держави.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: