Володимир Ар`єв Народний депутат

Наша делегація у ПАРЄ. Як Опоблок підсунув свиню

Більшість членів комітету ВР із закордонних справ внесли постанову про скасування пункту 2 постанови від 2014 року, яким Н.Савченко була призначена членом делегації.

Тоді це було вийнятком, зараз при формуванні делегації всі депутати повинні мати рівні умови. Представник Батьківщини проект не підписав.

З інших змін в делегації:

БПП замість Світлани Заліщук делегувала Костянтина Усова.

Оппоблок замість Дмитра Шпенова делегував Вадима Новинського.

За правилами і процедурами ПАРЄ, кожна фракція та група національного парламента має суверенне право делегувати своїх представників в ПАРЄ. Порушення цього права може призвести до незатвердження повноважень делегації.

Простіше кажучи, Оппоблок підсунув свиню в прямому сенсі: якщо би відмовили Новінському, то це призвело би до того що українська делегація вся могла опиниттся за межами ПАРЄ. І це правило жорстке. На жаль.

Нагадаємо, як учора Главком повідомляв, Комітет Верховної Ради у закордонних справах проголосував за включення у делегацію ПАРЄ від України депутата Опозиційного блоку Вадима Новинського. Натомість комітет виключив із делегацій ПАРЄ і НАТО народних депутатів, колишніх журналістів Світлану Заліщук і Мустафу Найєма.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: