Тарас Чорновіл Журналіст, політичний діяч

Натовп п’яних російських вболівальників у Римі. Що серед них робили українці?

Скажіть, а ви любите прогулюватися Римом в оточенні п’яних і буйних російських фанатів?

Напевно ж, що ні. І коли в закордонній поїздці чи проживаючи або працюючи в Італії побачите зграю цих тварин, то постараєтесь перейти на іншу сторону вулиці, відійти вбік, можливо, повідомите поліцію про хуліганські дії.

А таких дій було більше, ніж удосталь. Про це навіть заявив мер Риму, а поліція готова продемонструвати численні докази неадекватної поведінки російських вболівальників на ескалаторі римського метрополітену, який дуже локально обвалився разом із групою цих, з дозволу сказати, вболівальників. Вони набилися понад будь-яку норму й на переповненому ескалаторі почали синхронно підскакувати. Саме поведінка цих осіб і спричинила руйнування цілком справного й недавно перевіреного транспортера.

То ще раз повторюся: ви полізете в це щільне збіговисько? Нагадаю, відбувся не повний обвал усього ескалатора, а незначної частини в самій гущі фанів ЦСКА.

Тоді якого біса ми бідкаємося на всіх телеканалах за здоров’я чотирьох українців, що постраждали в цій аварії? Ну невже не ясно, що ці так звані українські громадяни з певністю на 99,99% були частиною зграї фанатів ЦСКА, що спільно бушували на станції римського метро. Ще раз застережуся, можливо якимось неймовірним чудом хтось один міг випадково опинитися поряд із цією бидло-гопотою, але ж не четверо одночасно і в самій гущі на тій невеликій ділянці, яка обвалилася! Тож найімовірніше, маємо справу з типовими колаборантами. Це ж не просто фанати якогось Зеніта чи Динамо-Москва, а саме армійської команди! Більшість гравців за старою традицією зачисляються до офіцерського складу росармії, яка сьогодні убиває наших бійців і мирних жителів!

Не виключаю, що дехто з них насправді живуть на окупованих територіях Донбасу чи в анексованому Криму, а до України свого часу завітали хіба для того, щоб розжитися на біометричний паспорт і безвіз. Можуть бути й так звані заробітчани, які вже давно легалізувалися на Московії, постійно там проживають та працюють, ненавидять нашу країну та нас із вами, але на відміну від своїх бандюкуватих російських дружків, можуть вільно й без віз їхати до Європи та, попавши в біду, спішать викликати українського консула.

Тому давайте не поспішати зі співчуттями. А від консульських працівників нашого посольства в Римі дуже хочеться таки почути: хто насправді ці люди, та взнати їхні прізвища. Країна має знати імена своїх антигероїв, якщо моя версія щодо постраждалих таки підтвердиться.

Аварія ескалатора на станції римського метрополітену Repubblica сталася увечері, 23 жовтня, перед матчем московського ЦСКА і «Роми» в груповому етапі Ліги чемпіонів УЄФА. Аварія сталася в годину пік – близько 19:00 за місцевим часом (20:00 за київським часом). В результаті обвалення ескалатора госпіталізовано 15 росіян і четверо українців.
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: