Дмитро Тимчук Народний депутат України (Народний фронт)

Для протидії Росії не потрібна нова структура

Українські військові

Те, що насправді формат гібридної війни, яку веде Путін проти України, передбачає не лише військові методи і те, що ми повинні використовувати якраз інші засоби, невійськові – це факт, з яким сперечатись неможливо.

Що стосується інструментів протидії гібридній війні в цілому, то у нас є Рада Національної Безпеки та Оборони, яка координує не лише діяльність військового сектора, але взагалі ті структури, які мають якусь причетність до поняття національної безпеки. І тут якраз активізація цих напрямків є і повинна бути відповіддю на гібридну війну в цілому.

Наскільки ту координацію, яку здійснює РНБО, наскільки ті керівні документи, які відпрацьовуються, організують вже самі інструменти – міністерства – Міністерство інформаційної політики, Міністерство Закордонних справ – тут інше питання.

Що стосується, наприклад, Мінінформполітики, то ми бачимо, що головний аргумент цього міністерства полягає в тому, що воно має дуже мало ресурсів для того, щоб повноцінно здійснювати свою роботу.

Що стосується ефективності діяльності МЗС, то ми взагалі ніяких пояснень не отримуємо, чому наша дипломатія на різних фронтах має низьку ефективність.

Я думаю, що треба ставити питання не про створення якогось органу, а про інвентаризацію тих інструментів, які у нас є, під загальним уже створеним керівництвом і просто розбиратися, чому окремі елементи, механізми неефективно працюють.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: