Митрополит Київський і всієї України Епіфаній Предстоятель православної церкви України

День пам'яті захисників України. Бережіть у серці пам’ять про їхній подвиг

фото: ПЦУ

Кожен загарбник даватиме відповідь перед законом людським і Законом Божим

Як багато зла і горя приніс у цей світ жорстокий тиран, який віддає злочинні накази, забираючи життя тисяч українців, руйнуючи мирні міста, розбиваючи родини, відбираючи дитинство, нівечачи людські долі. Нехай якнайшвидше кожен, хто віддає ці душогубські накази та кожен, хто їх виконує, особисто дадуть відповідь перед законом людським і Законом Божим, отримавши обіцяне Господом справедливе покарання та невідворотну відплату.

Безперестанно у наших храмах лунає молитва за наших захисників – тих, хто боронить нас на полі бою, і тих, хто віддав життя та перебуває у вічності. Низький уклін, честь і вічна пам’ять нашим полеглим героям! Тим нашим братам і сестрам, хто виявив найвищий ступінь жертовної любові, про яку Господь сказав: «Немає більше від тієї любови, як хто душу свою покладе за друзів своїх» (Ін. 15: 13). Нехай Господь упокоїть їхні душі у Царстві Небесному та дарує їм вічне блаженне життя.

Сьогодні, в День пам'яті захисників України, які полягли в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, ми поминаємо наших полеглих захисників особливими молитвами, зберігаючи у своїх серцях пам’ять про їхній подвиг любові. А також – молимося за їхніх рідних та близьких, просимо Господа, щоби Він духовно зміцнив їх та розрадив, дарував сили пережити горе.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: