Олексій Голобуцький Заступник директора «Агентство моделювання ситуацій»

Орбан вірить, що правитиме Угорщиною довічно?

Угорщина ризикує своїм місцем у ЄС, через дружбу Орбана та Путіна
фото з відкритих джерел

Кремль з кожним днем втрачає ресурси

Орбан вірить, що правитиме Угорщиною довічно, якщо зробить її російським анклавом на утриманні Кремля?

***

Орбан після рекомендації Єврокомісії призупинити фінансування Угорщини на 7,5 млрд вибухнув скандальними заявами.

Він натякнув на вихід з ЄС, бо «це нічого не дає Угорщині», спрогнозував зупинку до 40% європейської промисловості через санкції і енергетичну кризу. Пообіцяв «докласти зусиль, щоб не допустити продовження антиросійських санкцій» на переговорах європейських лідерів восени, бо санкціями Європа «стріляє собі в ногу».

По Україні теж пройшовся: спрогнозував тривалість війни до 2030 року і втрату Україною від третини до половини території.

***

Це Орбан так старається, щоб переконати Путіна повністю взяти на утримання і його, і Угорщину як територію довічного правління Орбана? Судячи з його слів, розраховує сидіти до 2030-го чи й 2060-го року.

Дарма. По-перше, в Кремля з кожним місяцем меншає ресурсів, а обсяги данини на утримання небагатьох союзників зростають. На Угорщину навряд зможуть виділити якісь суттєві суми. По-друге, союзники вже неофіційно дійшли консенсусу щодо необхідності демонтажу Росії заради безпеки регіону й світу.

Та й про «втрату Україною половини території» казати прямо в процесі масштабного звільнення окупованих територій від росіян – якось не надто логічно, м'яко кажучи.

Цікаво, путінська деменція заразна?

Читайте також: Орбан на закритій зустрічі заявив, що Україна втратить території, а ЄС розпадеться
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: