Олексій Голобуцький Заступник директора «Агентство моделювання ситуацій»

Путін визнав, що санкції його нервують

Путін веде Росію до загибелі
фото з відкритих джерел

Росію дійсно витискають з усіх можливих ринків, користуючись санкціями

Путін на урядовій нараді в середу був змушений публічно визнати давно очевидний всьому світу факт: «Конкуренти РФ використовують політичні інструменти, щоб створити проблеми російським нафтогазовим компаніям».

Звісно, використовують. І Росію дійсно витискають з усіх можливих ринків, користуючись санкціями і тим, як вона підставила себе з нападом на Україну.

Конкуренти навряд чи розраховують повністю викинути Росію з ринків – але якщо в якомусь секторі така можливість з'явиться, від неї ніхто не відмовиться. Крім того, планований демонтаж Росії задля безпеки регіону і світу також означатиме, що національним державам з вже національними сировинними ресурсами доведеться практично заново прориватись на ринки.

Поки Росія пробує втриматись за клієнтів через дисконти на сировину: зокрема, на ту ж нафту. Попри цінову стелю, попри падіння цін на Urals нижче від середньої вартості видобутку Кремль ще додатково знижує ціну через дисконти для тих клієнтів, що ще лишились.

Очевидно, ситуація з нелояльністю клієнтів і тиском конкурентів зайшла вже настільки далеко, що це серйозно занепокоїло Путіна. Якщо вже він публічно озвучив це як проблеми: тиск конкурентів і необхідність продавати нафту собі в збиток, аби її хоч хтось продовжував купувати.

Читайте також: Росія програє війну на виснаження
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: