Юлія Тимошенко Лідер партії «Батьківщина»

Вимагаю розслідувати злочини тюремників

Прокуратура Харківської області

Печерський районний суд м. Києва

Начальнику Качанівської виправної колонії

Колпащікову І.М.

ДПтСУ

Тимошенко Ю.В.

Заява про злочин

Сьогодні, о восьмій годині ранку, я почула від речників ДПтСУ на 5-ому TV каналі неправдиву заяву про те, що всі ви не знаєте, чи погоджуюсь я їхати на судове засідання Печерського районного суду м. Києва для участі в допиті свідка Петра Кириченка у "справі Щербаня".

Повідомляю вам, що я жодного разу не відмовлялася від моєї доставки у судові засідання з допиту всіх свідків у "справі Щербаня", а навпаки - ультимативно вимагала письмово та під час розмов з п. Колпащіковим в обов'язковому порядку доставити мене на ці суди, не зважаючи на складний стан мого здоров'я.

Повідомляю вам, що представники адміністрації Качанівської колонії на чолі з п. Колпащіковим І.М. перед кожним судовим засіданням з допиту свідків у справі Є. Щербаня фальшували акт про мою начебто відмову від участі у судових засіданнях.

Так само і сьогодні, 15 травня 2013 року, незважаючи на дві письмові заяви, які я офіційно передала в Печерський суд м. Києва та начальнику Качанівської колонії, з вимогою доставити мене в судове засідання з допиту свідка Петра Кириченка, керівництво КВК №54 та ДПтСУ дезінформують суд та суспільство про начебто мою відмову їхати в суд 15 травня 2013 року о 16.00 для участі в допиті свідка по справі Є.Щербаня.

Вимагаю включити цю мою заяву про злочин в Єдиний реєстр, розпочати кримінальне впровадження проти керівників та відповідних осіб КВК № 54 та ДПтСУ, які фальшували акти про начебто мою відмову від доставки в Печерський суд м. Києва для участі в допиті свідків у "справі Щербаня".

Заявляю, що всі акти про начебто мою відмову від участі у судових засіданнях Печерського суду є свідомо та злочинно сфальшовані. У той час, коли я вимагала письмово та усно доставити мене в суд з допиту усіх свідків у "справі Щербаня" (Мар'їнкова, Зайцева, С.Тарути, О.Кужель, В.Щербаня, В.Гайдука, П.Кириченка), мене обманом та силоміць позбавили права на захист.

Вимагаю від прокурора Харківської області, який зобов'язаний наглядати за дотриманням законності, у тому числі у Качанівській колонії №54, забезпечити присутність наглядаючого прокурора під час організації моєї доставки в судові засідання Печерського районного суду м. Києва кожен раз, коли плануються такі засідання з допитів свідків у "справі Щербаня".

У тому числі зараз, 15 травня 2013 року, о 8.30 ранку, вимагаю негайного приїзду наглядаючого прокурора для контролю за дотриманням положень КПК України та обов'язковою доставкою мене в судове засідання Печерського районного суду м. Києва для участі в допиті свідка П.Кириченка, який має відбутися сьогодні, 15 травня 2013 року о 16.00.

Відмову у задоволенні цієї заяви я буду вважати співучастю всіх посадових осіб, яким спрямовується ця заява, у злочині проти правосуддя.

Юлія Тимошенко,

15 травня 2013 року

Повідомляю вам, що ця заява буде оприлюднена моїми захисниками.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: