Юлія Тимошенко Лідер партії «Батьківщина»

Чекати від диктатора свободи наївно та небезпечно

Вітаю тебе, моя дорога Україно, яка зараз стоїть на всіх євромайданах світу, яка піднімає революцію в соціальних мережах, яка з поважних причин зараз не присутня на площах, але молиться та тримає кулаки за нашу Перемогу!

Вітаю вас, мої рідні!

Вітаю тебе, моя дорога Україно, яка зараз стоїть на всіх євромайданах світу, яка піднімає революцію в соціальних мережах, яка з поважних причин зараз не присутня на площах, але молиться та тримає кулаки за нашу Перемогу!

Ця європейська Україна більше не хоче повертатися назад в колишній "совок", більше не хоче мати справи з аморальними вождями, з мертвими ідеологіями та з кримінальними порядками. Ця європейська Україна не хоче входити в клуб новітніх пострадянських диктаторів та спалювати там своє єдине життя.

Хто дав право Януковичу нас, українців, туди силою заштовхувати?!

Він влаштував нам 21-го листопада чорний четвер, новітнє антиєвропейське ГКЧП. Ми мусимо його негайно зупинити всіма національними силами!

Це грубий обман, що підписання угоди зупинили по причині економічних ускладнень. Нас просто по договірній ціні продали ті, хто заплатив більше, хто дав гарантії Януковичу увічнити його владу. Нас розп'яли на кланово-олігархічній системі і хочуть в такому стані тримати вічно. Прийшов час звільнитися і це може зробити лише відданий своїй країні народ!

За містичним збігом обставин Янукович знову вивів нас всіх на майдани, в ті ж самі дні листопада місяця, як і дев'ять років тому назад. Коли історія таким чином повторюється, це є особливим знаком. Це означає, що ми мусимо зараз завершити те, що не доробили, не доопрацювали після Помаранчевої революції в далекому 2004-му році. Ми мусимо раз і назавжди прибрати корумповані клани від управління країною. Вони не сумісні з європейською сутністю життя. Історія знову повернула нам це завдання, і цього разу ми не маємо права схибити!

Майдани неможливо спланувати, вони народжуються як зірки, коли приходить їх час.

Сьогодні час знову прийшов!

21 листопада не всім відомий Макс Левін написав в соцмережах такі слова: "Я здивований, але народ підтягується на Майдан. І такі всі раді, ніби ми всі не бачилися дев'ять років".

Так, ми всі знову ожили, одужали від поразок та зрад, до нас повернулися сили та впевненість, ми знову готові вступати в бій і перемагати!

Я вітаю вас всіх з цим довгоочікуваним поверненням!

Сьогодні ми маємо дуже чітке завдання – примусити Віктора Януковича змінити своє принизливе рішення та підписати саме 29 листопада, саме у Вільнюсі угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Ми зобов'язані її для себе вибороти, бо цей документ значно більший, ніж просто угода. Це – наша дорожня карта в нормальне життя, це – наш квантовий стрибок з глибокого дикунства диктатури в цивілізацію майбутнього.

Хтось намагається принизити цей історичний крок ганебними торгами за дармові грошові транші. Не дозволяйте їм це робити! Зараз відбувається визначення ролі і місця нашої нації в глобальному розвитку людства.

Наші європейські партнери пропонують нам зовсім інші, значно вагоміші речі, ніж просто економічна співпраця. Вони подають нам руку та пропонують перейти через століття застою, заощадити сотню років на шляху до сучасної цивілізації.

Хто дав право Януковичу забирати у нас цю можливість?

Я прошу вас, не дозволяйте йому так принижувати всіх нас!

Ви вже змогли зупинити їх в далекому 2004-му році. Зробіть це ще раз зараз!

Треба примусити їх підписати нашу угоду саме 29 листопада і саме у Вільнюсі, інакше вони її не підпишуть ніколи!

Європейські лідери розуміють це і тому залишили для України двері на саміт відчиненими до останньої хвилини. Рішення лише за Януковичем.

Треба вимагати від нього всією українською громадою, яка зібралася сьогодні на Євромайдані, негайного скликання Ради національної безпеки та оборони, відправки у відставку його бездарного уряду та прийняття рішення про підписання угоди саме 29 листопада цього року.

Я прошу вас сьогодні прийняти та передати Януковичу саме такий ультиматум та щодня збільшувати на нього тиск з усіх євромайданів України та світу.

У нас залишилося всього п'ять днів до саміту і, якщо в ці п'ять останніх днів, незважаючи на холод і дощ, на втому або зайнятість, і вдень і вночі ми будемо знаходитися на майданах, якщо в ці останні п'ять днів ми зберемо сюди всіх наших рідних та близьких людей, організуємо справжню боєздатну проєвропейську мирну армію, тоді і тільки тоді ми зможемо добитися результату.

В перший день народження європейського майдану я побачила в телевізійних новинах двох зовсім молодих закоханих людей, які без закликів та трибун, без гасел та листівок одними з перших просто прийшли на Майдан. Вони обгорнулися двома прапорами – українським та європейським, - і обійнявшись, завмерли в очікуванні та надії. Потім я бачила, як вони разом мокли та мерзли під дощем, як розкладали на асфальті свої теплі речі та влаштовувалися на ночівлю. Навколо них змінювалися різні люди, а вони беззмінно та спокійно тримали свою вахту. Це дуже символічно, бо вони, як і мільйони українців, люблять життя, кохають один одного, віддані Україні і вже давно всією сутністю є невід'ємною складовою єдиного цивілізаційного людства. Все старе, корумповане, аморальне, підступне лежить у них, та й у всіх нас як прогнила колода на шляху та нестерпно заважає всім нам жити. Ця символічна закохана молода пара свято вірить. Що все можливо змінити, що добро перемагає, і що їх громадська позиція потрібна країні. Інакше б вони не переїхали жити на майдан.

Я від усього серця прошу всіх вас, не дайте зламати їхню і нашу віру, захистіть їх і наші надії, відкрийте їм і всім нам майбутнє. Воно – в Об'єднаній Європі.

А якщо Янукович все ж таки закриє нам європейський шлях, то, не вагаючись, зметіть його з політичного обличчя України та вже без його участі визначайте нашу європейську долю.

В країні, де розгортається диктатура, треба бути готовими діяти згуртовано та сильно. Чекати від диктатора свободи, яку він віддасть вам добровільно, наївно та небезпечно.

Не чекайте, не сподівайтеся і не просіть!

Дійте та перемагайте!

Я в вас безмежно вірю та живу з вами єдиним життям.

Слава Україні!

Юлія Тимошенко

24 листопада 2013 року

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: