Юлія Тимошенко Лідер партії «Батьківщина»

Звернення лідера опозиції Юлії Тимошенко до Євромайдану

Заради нашої єдності, заради нашої сили і нашої перемоги, я від усього серця прошу всі політичні сили прибрати партійну символіку, партійні прапори...

Дорогі мої євромайданці!

Кожна країна, яка має таких синів та доньок, має величне та щасливе майбутнє. Ви є силою, надією і перемогою України! Кожен день я молюся, щоб ви вистояли, щоб ви, як і в далекому 2004 році, блискуче та переконливо перемогли. Ця можлива перемога - дуже важке та важливе завдання. Немає такої мирної та моральної жертви, яку б ми не принесли заради нашого європейського майбутнього. Але є ускладнення на нашому шляху, яке треба за будь-яку ціну подолати.

Це роз'єднання нашої єдиної проєвропейської родини на два майдани. Це робить нас слабкішими, це відбирає у нас і так дуже складний шанс на перемогу.

Заради нашої мети, заради нашої єдності, заради нашої сили і нашої перемоги, я від усього серця прошу всі політичні сили прибрати партійну символіку, партійні прапори, намети, гасла - все, що заважає нашій абсолютній єдності, мусить бути негайно усунуте. Зробіть навіть більше, ніж просить громадський майдан. Нам потрібен результат - Угода про асоціацію, а не процес партійних змагань. Будьте раді і горді, що ви - українці, що ви робите історичну справу, що ви маєте всі шанси стати успішною країною у складі Європейського Союзу. Подивіться на нашу молодь, яка оголосила студентський страйк, яка вийшла на всі Майдани країни. Це - наш безцінний скарб. Зробіть все, щоб злитися з ними в єдину непереможну силу. Я прошу вас, досвідчені партійні керівники, долучіть студентський актив в повній мірі до управління всіма процесами життя Євромайдану. Я прошу всіх утворити єдину раду Євромайдану, до якої запросити представників всіх активних громадських та партійних команд. Працюйте разом, вирішуйте разом. В цій спільній раді не потрібно ніяких керівників, кураторів та організаторів. Вирішуйте все, як у Євросоюзі, консенсусом. Я хочу запитати у Майдану, чи підтримують вони саме таке всеукраїнське об'єднання. І незабаром лідери це запитають зі сцени Майдану.

Якщо так, я прошу проголосувати та якомога швидше зняти всю партійну символіку. Наша мета - Європа. Україна - це Європа. Наша єдність - основа повної перемоги. Або підписання угоди, або Янукович не президент. Я в вас вірю, я вірю в кожного з вас. Ви - сучасні герої України. Ви сьогодні пишете сучасну історію і міняєте майбутнє об'єднаної Європи. Таку справу треба робити тільки сильною єдиною командою. Єднайтеся! Слава Україні!

Юлія Тимошенко

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: