Кость Бондаренко Політолог

Чим закінчиться обіцяне Ситником слідство у справі Лещенка

Історія повторюється двічі. Один раз – у вигляді трагедії, другий – у версії НАБУ

...Сен-Жюст звинуватив найполум'яніших революціонерів у корупції. Власне, тих, хто починав революцію. Колишній журналіст Франсуа Шабо, головний редактор «Журналь попюлєр», один з ініціаторів страти короля Людовіка, очоливши комітет з боротьби зі злочинністю, за хабарі закривав справи, а потім примудрився «відмити» близько 700 тисяч ліврів. Журналіст Каміль Демулен – той самий, який ініціював штурм Бастилії і став одним з буревісників революції, – підозрювався у махінаціях з нерухомістю, у цьому ж звинувачували і його дружину Люсіль. Ще одного колишнього газетяра, Ебера, звинуватили не просто в корупції, а й у тому, що він крав сорочки і постільну білизну. 

Скандал був неймовірний. Ті, хто вчора викривали продажність і безпринципність влади, самі виявилися звинуваченими у аналогічних злочинах.

За кілька днів на всіх них чекала гільйотина...

А все тому, що у часи Французької революції не було НАБУ і пана Ситника, який би швидко провів слідство і довів, що підстав для звинувачень немає, що все це – політичні інсинуації, викликані протистоянням у фракціях Конвенту, впливами російської імператриці Катерини ІІ, яка фінансує сепаратистів у Вандеї і намагається підірвати Францію зсередини, а також непідкупністю і принциповістю Шабо, Демулена і Ебера. 

Історія повторюється двічі. Один раз – у вигляді трагедії, другий – у версії НАБУ. (Замість мого прогнозу з приводу того, чим закінчиться обіцяне Ситником слідство у справі Лещенка.)

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: