Леонід Косаківський колишній мер Києва

Міська влада умила по суті руки в справі тарифів

Як же бути киянам в ситуації з тарифами?

«Мы получили разъяснения от Минрегиона по вопросу тарифов, где четко указано, что тарифы утверждает Национальная комиссия по госрегулированию энергетики и коммунальных услуг (НКРЭКУ), и что это не полномочия горсоветов. Сегодня компенсировать разницу в тарифах могут лишь те органы, которые и утверждают эти тарифы. Потому, соответственно, города не могут сегодня возместить эту разницу в тарифах.
Но КГГА или РГА не могут сегодня судиться, например, с НКРЭКУ. Это может сделать физическое лицо, к которому применены эти тарифы». (Це можна прочитати тут.)
Чи усвідомлював це його шеф, міський голова, який таки підписав цю фільчину грамоту, так зване рішення про «мораторій», на яке, як виявилося, ніхто зважати не збирається? Принаймні мав би. Тим паче, що його відмовилося завізувати навіть власне управління правового забезпечення Київради з тією саме мотивацією, що в наведеній цитаті.

Виходить, що піар у понад усе, а далі хоч трава не рости?
Тепер ми усі рішення та розпорядження, що виходять з будинку на Хрещатику, 36, маємо вивчати прискіпливіше — може й вони випущені, виходячи з «революційної» доцільності», а не норм законів.
А як же бути киянам в ситуації з тарифами? Схоже, рятуватися, хто може, сам, поки влада грається в заяви, пустопорожні рішення. Ось така невесела перспектива вимальовується. Прикро...
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: