Леонід Косаківський колишній мер Києва

Жоден кандидат у президенти не описує своє бачення моделі влади у Києві

Для сьогоднішньої влади міста її каденція реально може закінчитися на рік раніше чергових виборів

Насуваються президентські вибори. Але від жодного з прогнозованих кандидатів я ще не почув, як вони дивляться на модель влади в Києві. 

Бо нас може очікувати наступне, в залежності від результатів цих виборів. Для сьогоднішньої влади міста її каденція реально може закінчитися на рік раніше чергових виборів. 

«Правки» Януковича до закону до столиці від 2010 року чинні. Отже теоретично у нас знову цілком ймовірна схема Попов-Черновецький-Герега при домінуванні першої позиції. 

Тобто новий чи старий-новий Президент призначає свого главу КМДА, (нагадаю, що голови місцевих державних адміністрацій у нас лише на строк повноважень Президента України). І наша пісня гарна нова, починаймо її знову… Ми від цього варіанту, нейтралізації і виведення з гри обраної містянами особи, що вже не раз випробовувалася, не захищені. 

Тож будете зустрічатися з претендентами на головний пост в державі, цікавтеся їхньою позицію по Києву, закону про столицю, як вони збираються поновлювати порушені порівняно з іншими містами права киян на власне врядування в своєму місті. 

Я принаймні, свій вибір буду робити з огляду на це.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: