Лариса Ніцой Письменниця

Українці, шануйтеся! Вам потрібне нормальне телебачення

Журналіст Остап Дроздов попросив залишити студію політолога Юрія Романенка після відмови останнього говорити українською

У нас повинне бути українське телебачення, як у всіх нормальних людей. Нормальне, а не шизофренічне, хоч як влада і дєпутати не впираються, підсовуючи нам свиню з квотами

Поки я з дітками в Артеці-Буковель відринулася від усього світу, кажуть, в Україні з’явився новий тренд «ДАТИ ДРОЗДА», що означає «виперти зі студії російськомовного чувачка, який зневажає українську мову». Так і треба. Тисну лапу ведучому.

Багато хто питається в себе, а чи правильно так вчиняти? Щоб знайти відповідь на це питання, треба провести аналогії, а як з російськомовними члєнами общєства вчинили б на інших каналах інших країн?

Уявіть собі, запрошують у студію ТБ у Франції росіянина, який знає французьку, але в студії каже, какая разніца, буду говорити російською. На французькому телебаченні для французів. А що, у Франції теж достатньо граждан, які розуміють російську, а якщо якісь там французи російську не розуміють – то треба на них в суд подати за ущємлєніє прав і дискримінацію російськомовних. Коротше, члєн общєства не попередив ведучого і той перекладача не забезпечив. А члєн ще й випендрюється прямо в ефірі. Йому кажуть, ви ж французьку знаєте? Знаю. То говоріть французькою, це французьке телебачення і французька передача. Але той мав французьку в носі. Демонстративно мав. На всю країну. Що б з таким демонстратором було б там? Невже ви гадаєте, що таке русо турісто і далі весь ефір розмовляло би своєю мовою на всю країну?

Не подобається Франція? Візьміть іншу країну. Візьміть канадійське телебачення, англійське, німецьке, чеське, польське…

Можете ще й з мовами погратися в паралельні ситуації. Наприклад, португаломовний гість на італійському телебаченні розмовляв би португальською?

Або візьміть канал CNN. Вони транслюють новини на весь світ англійською. Приходить турок чи молдаванин і теж будуть своїми мовами говорити?

Українці, шануйтеся. У нас повинне бути українське телебачення, як у всіх нормальних людей. Нормальне, а не шизофренічне, хоч як влада і дєпутати не впираються, підсовуючи нам свиню з квотами.

І ще одне. Не шукайте ідеального героя. Його не існує. Ви обговорюєте вчинок Остапа Дроздова, чи його біографію? Ведучий зробив подвиг. А Вам цей подвиг не підходить, бо у ведучого є «плями» в біографії і він повинен ще доказати, чи гідний для таких дій. Я обговорюю вчинок. Бажаю всім журналістам до нього дорости.

Не доростуть. Побояться. Бо за свинячим законом про квоти (подарунком від патріотичних дєпутатів і «громадськості») Дроздова ще й можуть покарати.

Люди, а Вам усім слабо зробити в себе на роботі такий демарш? Фаріон і Свобода не рахуються.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: