Запаркання. В українському суспільстві успішно культивується образ ворога

Не встиг вирости залізний паркан «Коломойського» на російсько-українському кордоні, як українці поміж себе останнім часом охоче почали цей паркан зводити по відношенню до росіян

Не встиг вирости залізний паркан «Коломойського» на російсько-українському кордоні, як українці поміж себе останнім часом охоче почали цей паркан зводити по відношенню до росіян. Серфінгуючи просторами соцмережі, неодноразово натикаєшся на злі коментарі з побажаннями отримати осинового кілка у серце російського зомбі-громадянина. Бажання відгородитися від народу стає вже майже маніакальним. А як же маленька жменька росіян, які виходять на поодинокі мітинги у підтримку України, творча інтелігенція, яка стала на захист Майдану, два депутати-халамидники Держдуми Пономарьов та Гудков, які не підтримали окупацію Криму, історик Андрій Зубов, який відверто наїхав на Пу, студенти МГІМО, які вимагають звільнити свого проФФесора Дугіна за розпалювання ворожнечі між двома народами?..

Гаразд, паркан, то паркан!

Дістається й мешканцям анексованого Криму. В їхню адресу летить чимало саркастичних побажань на кшталт «Нехай щастить». А як же найбільші українці - кримські татари? А як же випускники школи, котрі замість російського гімну заспівали «Ще не вмерла Україна»?..

Гаразд, паркан, то паркан!

Крокуємо далі кордонами України. Наступними на кого перекинеться «гнів народу» сто відсотків можуть бути угорці. Адже їхній прем’єр вже бовкнув щодо автономії угорців на Закарпатті, і зерна сепаратизму їхній радикальний Йоббік (щось на кшталт нашої «Свободи») не виключаю, що таємно сіє. До того ж «стурбованість» за українських угорців виражається у видачі останнім паспортів Угорщини. Хоча в Україні заборонено подвійне громадянство.

Гаразд, паркан, то паркан!

Не можна оминути й румунів, які теж грають у війну паспортів. І озираються на Буковину. Польща роздає картки поляка, білоруси совкові, молдовани зі своїм Придністов’ям небезпечні, а словакам теж знайдемо за що на них образитися.

Гаразд, паркан, то паркан!

Образ ворога успішно культивується в українському суспільстві. Про визначальну рису українців – толерантність - забуваємо. Так, і перетвориться Україна на … Запаркання.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: