Михайло Басараб Політолог

Висловлювання Ірини Верещук викликають тривогу

Зі сказаного пані міністеркою виходить, що у нас таки громадянська війна
фото: Ірина Верещук/Facebook

Новопризначена міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України зробила першу заяву

Новий статус пані Верещук тепер зобов‘язує нас реагувати на її заяви, адже вона не просто народний депутат, а віце-прем‘єр на важливому напрямку.

Отже, одразу після свого призначення на запитання журналістів про звільнення окупованих територій пані Верещук сказала дещо, що дає підстави для тривоги.

Цитата: «Нам потрібно демонструвати і робити все, щоби люди відчували, що вони потрібні нашій державі, що вони тут є господарями, що незважаючи на те, чи зі Львова, чи з Краматорська, Донецька чи Луганська – ми всі українці».

Зі слів пані Верещук виглядає, що все оте на Донеччині і Луганщині відбувається, бо тамтешні мешканці не відчували належної уваги з боку України. Вони, як мабуть вважає Верещук, через нас усіх не відчували себе господарями на своїй землі. Те, як ми вважаємо себе українцями, напевно не зовсім вписувалося в уявлення тамтешніх про бажану українську спільноту. І от коли ми їх переконаємо, то війна мала би припинитися. Саме так я прочитав заяву пані віце-прем‘єра. Тобто, війна триває не тому, що її розпочала Росія, а тому, що мешканці ОРДЛО щось не те відчували.

Кажучи іншими словами: у нас таки громадянська війна, а не російська збройна агресія. Тільки такий висновок мав би випливати зі сказаного Іриною Верещук. До речі, позиція Медведчука плюс-мінус збігається з тим, що заявила віце-прем‘єр.

З таким розумінням проблеми і підходом до її вирішення чекаймо нових і непересічних «сюрпризів». Думаю, що новопризначений віце-прем‘єр з цим не забариться.

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: