Олексій Гончаренко Народний депутат

Україна дала своїм громадянам справжню демократію

Будь-який міський голова розуміє, що конкурентів вистачатиме завжди
фото з відкритих джерел

У нас зʼявились сильні громади і справжня опора держави

Сьоме грудня – чудова дата! Сьогодні в нас день місцевого самоврядування.

Коли я був секретарем Комітету ВР з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, розумів усю важливість процесу децентралізації. Тоді більшість політиків крутили пальцем у скроні і казали: Ви що дурні? Ви хочете віддати владу на місця. Це ж самогубство.

Це «самогубство» – стало однією з кращих реформ за роки незалежності. У нас в країні зʼявились сильні громади і справжня опора держави.

Міцна держава завжди будується на фундаменті. Центральна влада може старатись як завгодно, але без громад як опори важко досягати бажаних результатів. Суспільство живе, коли немає застою, і з настільки сильною опорою ми ніколи не повернемось до болота.

Україна дала своїм громадянам справжню демократію. В ній за кожне місце в ОТГ б'ються, немов на парламентських виборах. В ній міський голова розуміє, що конкурентів вистачатиме завжди, бо це серйозна посада з повнотою влади на місцях.

Дякую всім причетним та тим, хто вірив у незворотність українського шляху до Європи. Саме там поважають держави з сильним суспільством та демократією на усіх рівнях влади. От побачите, все в нас вийде. Тримаймо стрій!

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: