Олена Зеленська перша леді

Маленькі онкологічні пацієнти з України продовжать лікуватися за кордоном

Наші дітки обов’язково одужають і повернуться – у мирну, вільну, відбудовану та безпечну Україну!

Є речі, страшніші від хвороби. Війна посягнула на життя дітей

Це – маленькі онкологічні пацієнти з України. Іще вчора вони ховалися від обстрілів у підвалах клінік, а тепер перетинають польський кордон, назустріч безпеці а головне – продовженню лікування. Бо жоден агресор не може перешкоджати їхній перемозі над хворобою!

Останніми днями Міністерство охорони здоров'я України та мій офіс активно модерували цей процес: консолідували партнерів, волонтерів, посольства, клініки.

І зараз можу доповісти: нам вдалося налагодити систему безпечного доправлення українських дітей на продовження лікування.

Спочатку діток транспортують до Львова, у Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр. Там їх дообстежують, стабілізують їхній стан, відновлюють медичну документацію та перекладають її різними мовами.

Далі – Польща. Там розгорнуто хаб, де дітки отримають діагностику й медичну підтримку. Він став можливим завдяки особистому залученню канцелярії президента Польщі та участі професора Пьотра Чаудерни.

І вже після цього маленьких пацієнтів за підтримки міжнародної онкологічної спільноти розподілять на постійне лікування: частина залишиться у Польщі, частина перенаправиться в інші країни, зокрема до Франції, Італії, Німеччини.

От і вчора 73 дитини вирушили до Польщі. І такого проєкту в медичній практиці світу ще не було ніколи.

Дякую за цю унікальну та величезну роботу МОЗу і його очільнику Віктор Ляшко, заступниці міністра Ірині Микичак. Саме її група контактує з експертами та лікарями зарубіжних країн.

Дякую львівським дитячим лікарям, особливо Роману Кізимі та команді ЗУСДМУ, які ведуть маленьких героїв до перемоги.

Виявляється, є речі, страшніші від хвороби. Війна посягнула на життя дітей.

І, звісно, величезне дякую Польщі, польському народу, справжнім і щирим друзям України – президенту Andrzej Duda та першій леді Агаті Корнгаузер-Дуді – за безцінне партнерство у святій справі порятунку дітей.

Наші дітки обов’язково одужають і повернуться – у мирну, вільну, відбудовану та безпечну Україну!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: