Остап Дроздов Журналіст

Покращений Янукович. Про другий термін Порошенка

Про другий термін Порошенка і про його електоральні перспективи повторити феномен Ющенка.

Як і всі українські політики, Петро Порошенко неабияк живучий. Цьому не варто дивуватися, позаяк незмінним істеблішментом у країні є діячі з глибоких 90-х років, які 20 років на коні, незважаючи на 2 революції. Аналогію з Ющенком я не застосовував би, оскільки важко порівнювати самозакоханого самодура з грамотним, технологічно досвідченим політиком, який уміє готувати собі м’яку подушку для падіння. Так, Порошенко ніколи не повторить свого піку зразка 2014. Але він до останнього залишатиметься активним гравцем. «До останннього» означає доки не прийде якісно нова генерація, якої навіть на горизонті не видно.

Так, він буде у політиці. Але Порошенко вже спалив сам себе. Він став «покращеним, причепуреним Януковичем». Покращеним у тому сенсі, що Януковича цікавив лише власний бізнес-приріст, а Порошенка цікавить власний бізнес-приріст плюс репутація державного діяча. Психологічно він вважає, що бізнес-приріст є справедливою винагородою за добрі діла на користь країни. Він потрапив у цю ментальну пастку, оскільки нарощення капіталу він трактує як логічного супутника його роботи на державу. Країна це розкусила. Тому відкат назад неминучий. І я боюся, що країна зможе побити власний антирекорд і погодитися навіть на одіозну Тимошенко. Лавки запасних у топ-політиці немає, її не існує, нема ким міняти, немає на підході нікого альтернативного до старої колоди карт 20-річної давності. Це грає на руку Порошенкові, для якого друга каденція стане ва-банком. І ніхто не знає, як далеко ладен зайти політик, який відчуває зашкальний градус розчарування в собі. Ми на порозі великого шухеру. Президент увімкне всі інстинкти самозбереження, і це буде ще один експеримент над телячим народом, якому не звикати.

Джерело: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: