Павло Розенко ексвіце-прем'єр-міністр України

З 1 червня «лавочка» ВІП-пенсій закривається!

Напевно сьогодні це можна вже публічно оголосити.

Напевно сьогодні це можна вже публічно оголосити.

Все. Крапка. З 1 червня "лавочка" ВІП-пенсій закривається! Ми припиняємо призначати спецпенсії! Сподіваюсь назавжди.

Законодавчі підстави. Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» від 2 березня 2015 року Уряд до 1 травня мав внести відповідний пакет законів про єдині принципи призначення пенсій, а парламент до 1 червня його мав ухвалити. Якщо цього не буде зроблено, то система спецпенсій в Україні депутатам, міністрам, суддям, прокурорам, митникам, податківцям та іншим чиновникам фактично перестає існувати.

Урад в повному обсязі виконав норми цього закону і вніс 30 квітня до Верховної Ради України пакет із 4-х законопроектів, які передбачали як перехід на єдині принципи пенсійного забезпечення, так і введення накопичувальної пенсійної системи.

На жаль, ці законопроекти так і не були ухвалені Верховною Радою. Через різні причини (про них якось окремо). Але факт неухвалення законопроектів Верховною Радою України дає нам всі юридичні підстави припинити призначення спецпенсій з 1 червня 2015 року. І ми це зробимо із великим задоволенням. Всі необхідні вказівки Пенсійний фонд вже отримав.

Таким чином, з 1 червня 2015 року всі пенсії народним депутатам, міністрам, суддям, прокурорам, митникам, податківцям та іншим чиновникам будуть призначатися відповідно до Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, як усім звичайним людям.

Це моя відповідь всім тим, хто свідомо блокував ухвалення у Верховній Раді України пенсійних змін які запропонував Уряд і хто намагався зберегти за будь-яку ціну цю ганебну систему спецпенсій в Україні.

Я ж попереджав, що компромісів тут не буде? І таки не буде.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: